• SAMSUNG CSC

  • 04-penoterie-la-jolie

  • SAMSUNG CSC

  • Kippen

  • SAMSUNG CSC

  • lavendel

Voorjaar in de Dordogne

Voorjaar in de Dordogne

Toen ik vanochtend buiten liep, voelde ik het opeens, het is voorjaar in de Dordogne! Ik weet niet of je het herkent maar soms lijkt de lente er  ‘ineens’ te zijn. Misschien een bepaalde geur, een vogel die fluit, de zon die net iets meer warmte geeft. Heerlijk!
In de Dordogne kan de temperatuur in het voorjaar snel oplopen. 20 graden is het zomaar.

Doordat er maar weinig wind staat is het al snel heel aangenaam. Dat maakt dat de bomen heel snel in bloei komen. Je kunt de open gaan van de knoppen van de bloesem bijna zien gebeuren als je daar de tijd voor neemt. We hebben aardig wat fruitbomen staan op ons terrein en dat is ieder voorjaar weer een sprookje. Wat gaat het snel en wat is het mooi!

Dit jaar hebben de kippen kuikens gekregen. Dat maakt het voorjaarsgevoel compleet. Wat is het aandoenlijk om te zien hoe beide moeders voor hun kroost zorgen.

Tijd te kort in het voorjaar

De moestuin vraagt veel aandacht, het gras moet weer gemaaid, een enorme hoeveelheid onkruid gewied, de tuinmeubelen naar buiten en het zwembad moet weer gebruiksklaar gemaakt worden zodat alles weer gereed is als de eerste gasten arriveren. Ook het stadje Montignac maakt zich weer op voor het nieuwe seizoen. De restaurantjes vernieuwen hun menukaart, verven de gevel en het terrasmeubilair gaat weer naar buiten. Aankondigen voor rommelmarkten en andere uitjes worden weer opgehangen. Ik blijf het grappig vinden om te zien hoe onze omgeving weer uit de winterstand komt. Net als wij lijkt iedereen weer zin te hebben in de zomer die nu echt in aantocht is.