Domaine

Kippen kopen

Op een hoeve horen kippen, vinden wij. In Nederland hadden we ook kippen. Die waren zo oud dat we het niet aandurfden om ze de reis naar Frankrijk te laten maken. We vonden gelukkig een goed onderkomen voor ze bij vrienden van ons. Ik miste het gezellige gekakel.

Toen het voorjaar aanbrak zagen we bij de plaatselijke boerenbond een spandoek hangen waar op stond dat er vanaf heden kippen te koop waren. Toen we informeerden hoe eea in zijn werk ging vertelden ze dat we de kippen moesten bestellen. We zouden ze dan met een week of twee krijgen. Ieder soort was te bestellen.

Kippen kopen
Kippen kopen

Wij terug naar huis en op internet kijken welk soort we zouden willen. Niet te vaak broeds, handtam, niet te hoog kunnen vliegen, dat waren zo een beetje de criteria. We kwamen uit bij Wyandottekippen. Die leken ons leuk.

Toen we naar de winkel gingen en vertelden dat we vier Wyandotte-hennetjes wilden keken ze ons verbaasd aan. Wyandotte? Ja, vertelden we, dat is een kippenras. Ras? was vervolgens de vraag, ràs voor kippen?? Toen wij ze er aan herinnerden dat ze hadden gezegd dat we elk soort kip konden bestellen was het antwoord dat dat ook kon. Onze beurt om verbaasd te zijn. Toen we vroegen welk soort ze dan hadden vertelden ze vol trots dat we konden kiezen uit zwarte en bruine kippen ….