Domaine

Zwembad bij vakantiehuis in de Dordogne

Toen het eerste vakantiehuis gereed was werd het tijd om een zwembad te plaatsen. De zomers in de Dordogne kunnen warm zijn en dan biedt een zwembad heerlijke verkoeling. De plek van het zwembad was al snel bepaald. Een vlak stuk met privacy en prachtig uitzicht.

Een hele onderneming! Uitzetten, graven, leidingen en pompen aanleggen. Het bad kon 11.00 x 4,2 m worden, de grootste maat die nog over de weg te vervoeren is. Toen al het grondwerk gereed was kon het zwembad komen. Spannend!

En jawel, op de afgesproken dag én het afgesproken tijdstip kwam een enorme vrachtwagen aangereden met daarop het zwembad. So far so good. Maar… op het laatste stukje ging het mis. De grote vrachtauto had zich klemgereden op het weggetje naast ons huis. Hij kon niet meer voor- of achteruit. Ik heb er aardig wat Franse schuttingtaal bijgeleerd die middag. Wat was de chauffeur aan het vloeken. Jan probeerde om met onze tractor enige beweging in de zaak te krijgen. Helaas zonder resultaat. De zaak zat muurvast.

Vrachtwagen met zwembad
Zwembad Gite Dordogne

Het was warm, de chauffeur was inmiddels oververhit geraakt en ik was naar de weg gelopen om wat te drinken te brengen. De chauffeur was blijkbaar zo over zijn toeren dat hij in plaats van het drankje aan te nemen, zijn gevloek en getier nog eens dunnetjes over deed.

Een beetje ontdaan was ik weggelopen en op het bankje voor ons huis gaan zitten. Vanaf die plek zag ik tot mijn grote verbazing ineens het zwembad hoog in de lucht voorbij komen. Je zou werkelijk aan je eigen waarneming gaan twijfelen.

De vrachtauto bleek te beschikken over hef-arm en de cabine bleek losgekoppeld te kunnen worden van de achterkant. Zo kon het zwembad dus het laatste stukje vervoerd worden. Opgelost!

Later op de dag kwam een boer uit de buurt en die heeft met zijn tractor, die veel groter en sterker is dan ons oudje uit 1958, de vrachtauto los kunnen trekken.

Inmiddels is het zwembad geïnstalleerd, het terras aangelegd, de buitendouche gereed en kan er gezwommen worden. Een zalige luxe!
En, wie belangstelling heeft voor Franse schuttingtaal, laat het me weten.